De Lipoedeem patiënten vereniging, de LIPV, organiseert voor haar leden en voor iedereen die wil weten wat Lipoedeem is en wat deze ziekte betekent voor de patiënten, een grote landelijke Lipoedeem Lotgenoten Contactdag in Almere op 21 maart 2010. De locatie is centraal gelegen in Nederland en is zeer goed met openbaar vervoer (ligt vlak bij station) en met de auto te bereiken. De gehuurde zaal is nieuw, groot en mooi en is ook voor mensen in een rolstoel, uitstekend toegankelijk. Er is genoeg parkeerruimte en het parkeren is gratis.

Naast veel informatieve onderdelen, zoals informatiestands van leveranciers van steunkousen die door Lipoedeempatiënten gedraagt moeten worden, wordt er veel andere informatie uitgereikt, producten gedemonstreerd en er zijn drie sprekers.

Maar ook niet geheel onbelangrijk, er is genoeg aandacht om contact met elkaar te leggen en nieuwtjes en ervaringen onderling uit te wisselen.

Tussendoor is er genoeg tijd om jezelf te laten verwennen bij diverse andere standjes met kleding, parfum, sieraden etc. U kunt gratis een workshop sieraden maken volgen. U betaalt alleen het materiaal. Voor alle deelnemers is er een bedrijf dat u gratis een persoonlijk kleurenadvies zal geven en u een kortingsbon van 15% uitreikt voor uw eerstvolgende aankoop in één van haar 123 winkels.

Voor alle bezoekers is er een “shopper” waarvan de inhoud de entreeprijs overstijgt. Vanzelfsprekend wordt ook aan de inwendige mens gedacht. Voor meer informatie over deze dag, het programma en om u aan te melden, kunt u gaan naar de site van de vereniging, www.lipv.nl